MALI 1.8 - 6.8.2007

Bamako oli taas hintahaitarin korkeinta kastia. Hotelli maksoi 46€ ja se oli halvin mikä nopealla etsinnällä löydettiin. Iltapalalle mentiin lähellä sijaitsevaan ravintolaan. Täällä ei kanan hinta/laatusuhde enää ole kovin kummoinen. Paikallisissa kanoissa ei kyllä luun ympärillä ole todellakaan muuta kuin nahka. Ruokaa tuli pikkaisen lautasen nurkalle -maksoi kuitenkin melkein yhtä paljon kuin suomessa- ja siitäkin sain mahani totaalisen sekaisin. Aamulla olo oli hiukan heikko mutta saatiin haettua Burkina Fason viisumit. Seuraavana aamuna lähtisimme kohti uutta maata. Iltapala päätettiin syödä ihan hotellin ravintolassa. Mehu tuli jääpalojen kera(tehty vesijohtovedestä jota ei pitäisi juoda), pieni epäillys oli mutta juotua tuli. Seuraavana aamuna kumpikaan ei jaksanut nousta sängystä ylös. Lompakon päälle käy lepääminen pääkaupungissa, mutta minkäs teet. Aamu aloitettiin Mikan toimesta iloisella oksennus rumballa. Ruokamyrkytys iski oikein toden teolla. Yksi vessa, kaksi ihmistä kipeänä, ja neljä ulostuloaukkoa.. voitte uskoa että vuoronumerot loppuivat kesken :) Kummallakaan ei ollut voimia pakata tavaroita. Yksi kassi kerrallaan vietiin pyörään tavarat ja kaikkien lepotaukojen jälkeen n. kolmen tunnin kuluttua pyörä oli vihdoin pakattu!. Matkalla jouduttiin pitämään pausseja vähän väliä.


Paha olo...

Matkan teosta ei oikein tullut mitään, joten kurvattiin hatelikkoon ja pystytettiin teltta. Täällä umpipimeys tulee jo kello 18:00 joten yöunille telttailemalla tulee mukavasti pituutta.

Aamulla olo oli hiukan parempi joten matka sai jatkua. Joka tauolla tuli joku paikallinen tarinoimaan. Ihmiset täällä Mali:ssa on ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Melko pahan miinuksen antaa englannin kielen puuttuminen, ehkä yksi sadasta puhuu jotenkuten englantia. Odottelemme innolla Ghanaan pääsemistä, siellä kun englannin kieli on toisena pääkielenä.

Ruokamyrkytyksen potkimina taivallettiin Burkina Fason rajalla sijaitsevaan hotelliin. Hotelli oli melkoisen hieno laitos. Oli uima-altaista lähtien kaikki. Ainut huono puoli hotellin puolesta oli varmaan se että olimme koko hotellin ainoat asiakkaat.

Aamulla tankille ja kohti viereistä rajan ylitys paikkaa. Huoltoasemalla pysähdys keräsi taas sankoin joukoin ihmettelijää. Paikalline halusi kokeilla kypärää ja saatiin käsitys kuinka hölmöiltä me mahdamme näyttää heidän silmissään :)


Enduroman from Mali.

Wellcome to Burkina Faso.