GIBRALTAR 11.7.2007

Gibraltariin mentäessä katse lukittuu "upper rock"-kallioon joka kohoaa melkoisena järkäleenä muuten niin tasaisesta niemestä.


Upper rock

Pysähdyttiin huoltoasemalle josta raikui korvia miellyttävä englanninkielen solina.
Lähdettiin ajamaan tuon kallion huipulle katsomaan mitä sieltä löytyy.

Melkein huipulle päästessämme tuli maksupiste, no olipa yllätys??. Pääsylippu olisi maksanut 8puntaa/henkilö (n.12€/henkilö) joten kiipeäminen pysähtyi siihen. Kalliolta olisi löytynyt sota-aikaisia tunneleita ja muuta puolustukseen liittyviä nähtävyyksiä. Eipä meidän kannattanut parin valokuvan takia moisia maksella, joten u-käännös ja laivalippujen metsästykseen.
Satamasta löydettiin vartija joka kertoili että lippuja aletaan myymään vasta lokakuussa. Joutuisimme ajelemaan Espanjan puolelle josta Marokkoon tällähetkellä pääsisi. Matkaa ei tuo maanvaihdos tekisi kuin 20km mutta ihmetytti vaan kun edellisenäpäivänä internetistä nuo liput olisi voinut jopa ostaa etukäteen.

Matkasimme takaisin Espanja puolelle ja köryyteltiin Algericas:in satamaan. Ostettiin liput, jotka teki 114€:n lohkaisun budjetista. Laivoja lähtee jatkuvalla syötöllä ja tunnin matka-ajaksi ilmoitettu lipsahti puolella yli.


Uppotukkimme.


Gibraltar kokonaisuudessaan.


...Kotimanner kun taakse jäi...