Matmatasta matka jatkui kohti Sahran laitaa. Pysähdyimme Douz:iin yöksi jossa törmäsimme suutariin.
Suutari esitteli ylpeänä ulkomaalaisten kävijöiden kuvia. Otimme kuvat ja lupasimme lähettää ne kunhan kotiudutaan takaisinSuomen kamaralle.

Aamulla lähdimme jatkamaan matkaa ja eipä sitä kauan tarvinnut jurrata kun saavuimme virallisen Saharan laitaan.

Kuumuus oli jotain järkyttävää. Oli tukahduttavan kuuma ja hiekalla kävely poltti jalkoja. Muutaman kilometrin päässä näkyi kullankeltaiset dyynit. Niin lähellä mutta silti niin kaukana.

Chott el Jerid:n (suola-aavikko) kiertäminen oli työn ja tuskantakana. Vettä meni litratolkulla ja jossain vaiheessa alkoi karkaamaan sitten taju.

Mutta vähän aikaa unelmoidessa matka pääsi taas jatkumaan. Saavuimme Algerian rajalle.

Vähän matkaa jatkettuamme alkoi vastaan tulla tiuhaan tahtiin "Vitesse=Danger" liikennemerkkejä. Muutaman merkin ohitettuamma ajattelimme tarkastaa Ranska-sanakirjasta mitä tuo tarkoittaa.


Sanakirjasta vitesselle löytyi selitys Nopeus=Vaara ?????

Hiljentelimme seuraavan stintin nopeutta ja eipä mennyt kuin hetki kun korsiaidan takaa ilmestyi 7 miestä rynnäkkökivääreiden kanssa.
Huitoivat siihen malliin että oli parempi pysähtyä.
Eipä huolta huomisesta - Tarjosivat matkalaisille Coca colaa ja kyselivät mistä olemme tulossa.
Juteltiin niitä näitä ja kävi selville että Algerian puolelta silloin tällöin tulee luvattomia rajanylittäjiä autolla talla pohjassa.
Tähän kyttäyspaikkaan ne sitten pysähtyvät,viimeistään luotisateeseen. :) Aikamme turinoituamme jatkoimme Neftaan, josta tiesin löytyvän matkan ehkä suurimman kohokohdan.

Kyseinen "mökki" on Tähtien sota elokuvan lavaste.
Alkuperäisellä paikalla vieläkin (1978),mutta uudelleen rakennettu (2001).