Matkaa taivallettiin Itä-Tunisian rannikkoteitä pitkin. Maisemat pohjoisesta muuttui etelään mentäessä nopeasti.

Päivän saldoksi tuli mahtavat 120km joten maisemien ja ihmisten tarkkailuun meni ajelut. Yöpaikka löydettiin Mahdia:sta. Aamun valjetessa naama näytti taas kohti Saharaa.Päiväsaldoksi n.150km =)


Yöpaikka - Mahrés

Seuraavana päivänä alkoi kuumuus tuntumaan jo Suomalaisen iholla. Lämpömittari näytti +43C varjolämpötilaa. Ajoviima ei enää tuntunut kovin mukavalta, oli ahdistavan kuuma..


Rasvaa, rasvaa, enemmän rasvaa....

Saharan reunalle ei olisi kuin 100km linnuntietä, mutta halusimme poiketa Ile de Jerba:n saarella. 1 dinaarin (n.0,6€) lauttahinta oli kukkarolle sopiva..

Ile de Jerban saarelle päästyämme ajelimme saaren pohjoispäässä olevaan turistikaupunkiin Houmt-Souk:iin. Löysimme Saksalaismiehen pitämän hotellin missä vietimme paripäivää. Moottoripyörän haku tallista oli isojen torakoiden väistelyä parhaimmillaan..


Yhteiskuva Respatädin kanssa

Matka jatkui takaisin mantereelle ja sieltä Metameur-kylään..


"Vuoristo"maisemat oli hulppeat. Ainut miinus oli ettei vettä satanut.

Heikkopäisyydestämme kertoo varmaan se ettei paikallisia näkynyt kuin talojen sisällä. Kun aurinko laski niin paikalliset aloittivat ulkotyöt..

Saavuimme Matmata-kylään. Täällä asustelee Berberit, joiden kodit ovat maan alla. Täällä on kuvattu Tähtien sodan (Skywalker perheen) kotipiha osuudet..


Berber-heimojen ”rivitalo”

Saharaan linnuntietä 60km ja Tv:stä tuttu punertava ”dyynihiekka” alkoi värittämään matkalaisten tietä.


Erämaan laivat