17.6.2005

Rantauduimme Tunis:n satamaan myöhään yöllä. Lautta oli myöhässä ”Arabialaisittain". Ajelimme 130km etelään kohti Soussea. Tutusta hotellista, (Dreams beach) löytyi tuttu edelliseltä kerralta joka pyysi oitis meidät nukkumaan hänen ja vanhempiensa luokse. Ajelimme hänen luokseen ja nostimme pyörän olohuoneeseen turvaan ;)

Aamulla juttelimme perheen kanssa ”tulkin” välityksellä. Minun Arabian tai Ranskan kieli on jäänyt Suomeen :) Vietimme rantalomaa ja kiertelimme Soussen kaupunkia.

Lepäilyn jälkeen oli aika lähteä kyläilemään tuttujemme luona. Matka suuntautui Nadour (=majakka) nimiseen pikkukyään. Oli kiva nähdä taas Mohammed ja Karima.

Etuiskarin stefa vaihdettiin Mohammedin kanssa, palkaksi koeajot.


"Apumekaanikot”

"Kimppakyyti”

”Kasvavaa pyöräkuumetta ilmassa??”

Ilta istuttiin ulkona, patjoilla leväten ja jatkuvaa ruokavirtaa tuhoten. Vesipiippu kierti kehää ja ilta oli aivan mahtava. Seuraava päivä meni jutustellessa ja heidän kultasepän liikkeessä ihmetellessä kuinka korut tehdään käsitöinä. Iltapäivällä lähdimme jatkamaan matkaamme. El Fahs:ssa oli toinen tuttavaperhe jonne yövyimme seuraavaksi yöksi.

Uskomatonta kuinka paljon Tunisialaiset syö. Maha oli aivan täynnä ja ruokaa vain valui lisää ja lisää... Seuraavana aamuna kiittelimme kaikesta, ja lupasimme tulla uudestaan.

Matka jatkui kohti pohjoista.


”Liian vihreää”

Aivan rannikolla on Bizerten kaupunki. Tällaista emme olleet vielä Tunisiasta löytäneet. Turistikaupunki henkeen ja vereen. Aivan kuin olisimme tulleet takaisin Italiaan. Teltta pystytettiin meren rannalle.


”Aamutoimet”

Matka jatkui etelään päin. Pysähdyttiin Hammamet:iin pariksi päiväksi rantalomalle. Työntekijät eivät ilmeisesti ennen ole 5-tähden hotellissa nähneet että asiakas vaihtaa pyörään öljyjä alakerran parkkitiloissa :)
Turisteja oli täälläkin aivan liikaa. Eräästä ruokapaikasta sai jopa suomenkielisen menun..

Nyt sai turistit riittää. Päätimme lähteä Saharaa kohti.